1. Hopelijk Tijdelijke sluiting Noaberstee

  De Noaberstee sluit tijdelijk zijn deuren voor alle opdrachtgevers en klandizie.

  Dit niet alleen vanwege de corona crisis, maar ook vanwege het ernstige ziekte beeld van Uw Gastvrouw.

  Wij danken u dan ook voor uw klandizie van de afgelopen tijd.

  ook zal onze rustpunt kast gesloten blijven tot nader aankondiging

  Gerda bij de opening van de noaberstee

  Vriendelijk groet Wouter Hartsema

   

   

  Schrijf een reactie
 2. Nieuwe bewegwijzering

  U bent ongetwijfeld sinds afgelopen week niet meer over de Noorddijkerweg gefietst als het nieuwe bord u nog niet is opgevallen. Het nieuwe bord valt namelijk op. Het is dan ook een klein beetje groter dan het bord dat we tijdens de opening van de Noaberstee hebben onthuld. Het bord bevat meer informatie zodat ook toevallige passanten die het bestaan van de Noaberstee nog niet zo goed kennen zich uitgenodigd voelen om even op adem te komen na een fiets of wandeltocht.

  bord

  Schrijf een reactie
 3. Vergadering Noorddieker Wichter

  Tijdens de vergaderingen van de Noorddieker wichter worden altijd zaken van ongekend belang besproken. De dames komen eens in de zoveel tijd samen om ideeën te bespreken. Zet zeven dames bij elkaar, verwen ze met allerlei lekkernijen en thee en het wordt gelijk een reuze gezellige bedoeling. Vergaderen bij de Noorddieker Wichter is dan ook absoluut geen straf. Het gaat er namelijk gemoedelijk en lekker informeel aan toe. Het duurt even tot er overgegaan wordt tot de orde van de dag. Namelijk; de te organiseren activiteiten in de buurt. Eerst moeten de laatste nieuwtjes natuurlijk uitgewisseld worden.

  theekransje

  Schrijf een reactie
 4. Winst voor weidevogels

  Natuurmonumenten heeft 37 hectare land aangekocht in natuur- en recreatiegebied Kardinge. Het oorspronkelijke plan was om het stuk grond met huizen te bebouwen. Nu is het stuk land veilig gesteld voor plant en dier. En hier genieten we als mens natuurlijk ook weer erg van. Het land zal met name worden gebruikt om het weidevogels nog meer naar hun zin te maken. De weidevogels in Nederland staan onder druk door de intensieve landbouw. Door het verhogen van het waterpeil wil Natuurmonumenten het bodemleven omhoog laten komen. Dit is goed voor tal van vogelsoorten, zoals grutto’s, tureluurs, kieviten en scholeksters.

  Boswachter Reiner Hartog is blij met de verwerving. ‘Ik wil daar vooral onze leden voor bedanken. Het is voor ons erg bijzonder, een verwerving midden in de stad. De bezoeker van het gebied zal straks een nog gevarieerder landschap ervaren.’ Met het beheren van Kardinge brengt Natuurmonumenten de natuur tot in de achtertuin van de Stadjer. De verwachting is dat men volgend jaar al meer vogels zal kunnen spotten.

  Schrijf een reactie