Locatie

Aan de rand van de stad Groningen, in het dorp Noorddijk staat de Noaberstee. Een sfeervol tot theehuis omgetoverde schuur. De Noaberstee staat enigszins verscholen schuin achter de Stephanuskerk. Deze middeleeuwse kerk die gebouwd is omstreeks het jaar 1250, is een zeer geliefde trouwlocatie voor verliefde stelletjes.

De Noaberstee is één van die mooie verborgen plekjes die je moet weten te vinden. Het wordt omringt door een prachtig natuurgebied met weilanden, bossen, wildgebieden, moerassen en plassen. Natuurliefhebbers wandelen en fietsen graag in de omgeving.

Met een beetje geluk zie je een ijsvogeltje, een blauwborst, karekiet of een kerkuil. Wanneer je er vroeg bij bent en de nevel nog boven de weilanden hangt, is de kans groot dat je enkele reeën spot. Het natuurgebied dat wordt beheerd door natuurmonumenten, ligt op slechts 20 minuten fietsen vanaf het centrum van de stad Groningen. Langs de vele wandel en fietspaden door het natuurgebied zijn meerdere rijksmonumenten en kunstwerken te bewonderen.

De Noaberstee is uitermate geschikt voor kleine gezelschappen. De unieke ruimte biedt plaats aan circa 40 gasten. De houtkachel straalt veel warmte uit. De sfeer is behaaglijk en knus. Een routebeschrijving vindt u hier.

2 reacties

    • Wouter Hartsema

      De wandel route was vanaf april tot eind Oktober Bij de winter dag sluiten wij alles af om vandalisme te voorkomen. En om voor het voorjaar 2019 weer voor de wandelaar gereed te staan kompleet met stempel, want je hebt misschien wel vernomen dat bij ons in de buurt verscheidene stempels zijn gestolen. Je kunt altijd jouw stempel dan ook komen halen om jouw kaart vol te krijgen.